Nový Specialized Diverge 2021

Specialized představil ještě před polovinou roku nový gravelový model Diverge.
Květnová novinka přináší oproti loňskému modelu řadu vylepšení, a to právě směrem na šotolinové a lesní cesty.



Diverge vyrostl do gravelového speciálu

Specialized prezentuje Diverge 2021 v kategorii gravel biků jako svébytnou kategorii definovanou hravostí a svobodou. A to, ať už se pohybujete na rozbité silnici, stoupáte po tvrdém šolotlinovém povrchu nebo valíte po štěrkové cestě dolů. Tohle kolo nabízí stabilitu při sjezdech, dostatečně rychlou odezvu na vaše nástupy i agilitu do úzkých průjezdů mezi stromy a vrcholových cestičkách.


Upravená geometrie

Model sezóny 2021 má oproti loňské verzi přepracovanou geometrii. Pozvolnější úhel hlavové trubky a větší offset nabízí větší stabilitu a přesnější řízení. Středové uložení je o 6 mm výš, přesto patří se svým BB 80 mm dropem mezi nejníže uložené oproti svým konkurentům. Řetězová vzpěra se posunula na 425 mm. 


Na nerovném povrchu ještě ve větším komfortu

Vyšší řady nabízí systém odpružení Future Shock, verze 2.0 s nastavitelným hydraulickým tlumením. U verze 1.5 se musíte spokojit s “fixním” tlumením 20 mm, v každém případě vaše zápěstí, předloktí a ramena vám za tyhle centimetry poděkují. Široká průchodnost plášťů je oproti loňsku o pár milimetrů širší, aktuálně 47 mm pro kola 700c a zase se ukazuje, kam Diverge celý segment gravel kol posouvá. Není třeba se vyhýbat zajímavým místům nebo zkratkám jen kvůli složitější přístupové cestě.


Ani vícedenní vyjížďka není problém

Diverge je zároveň plnohodnotným náčiním pro vaše celovíkendová dobrodružství. Na kole Diverge je celkem šest úchytů na košíky na lahve.  'Brašny na řídítka, pod sedlovku a na rám nejsou žádný problém. Na přední vidlici a horní trubce jsou k dispozici montážní otvory. Diverge navíc disponuje rámovou schránkou SWAT, kam si dáte to nejnutnější při svém rychlém švihu po práci.